Startsida
Reiki
Coaching
Kundalini Yoga
Medicinsk Yoga
Yoga mot migrän
Sommaryoga
Yogaterapi
Yogisk massage
Schema o Priser

MedVind
Referenser
Hitta hit
Kontakt
Camilla Alsved
0705-105068
medvindyoga@gmail.com


Reiki

Reiki är en mjuk, fysisk energi- och beröringsmetod med japanska rötter. Det är en metod för att lösa upp spänningar, öka ditt välbefinnande samt stärka din energi och din kropps förmåga att läka. Reiki kan användas vid stress och smärta men är effektiv i många andra sammanhang.

Under Reikibehandling upplever många värme och “att det pirrar”. Värmen kommer från Reikiutövarens varma händer och fortplantar sig genom kroppen. Kroppens energi flödar genom energibanor som finns över hela kroppen. Det gör att man kan känna värme i fötterna trots att utövaren håller sina händer på axlarna. Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ.

Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård (vid stresshantering) av Skatteverket.

Du kan läsa mer på Reikiförbundet


Hur går det till?
Under en Reikibehandling ligger klienten på en behandlingsbänk. Om man inte har tillgång till en bänk, eller om klienten av någon anledning inte kan ligga ner, kan behandlingen även utföras när man sitter på en stol. Klienten är alltid fullt påklädd

Reikiutövaren lägger händerna på olika punkter på klientens kropp (eller håller dem strax ovanför), antingen enligt ett standardschema eller nischade efter klientens behov. Vanligtvis börjar man med huvudet och kroppens framsida, för att fortsätta till baksidan från skuldrorna och ner till fötterna. En normal behandling tar cirka en timme. Ofta upplever även Reikiutövaren saker under behandlingen, som exempelvis intensiv värme, pirrningar, stickningar och pulseringar när händerna läggs på olika positioner på klientens kropp. Reiki kan även skickas på distans.

Efter behandlingen följer ofta ett kortare samtal om både klientens och Reikiutövarens upplevelse, vilka kan vägleda klienten i vidare bearbetning av tankar och känslor som kommit upp i samband med behandlingen. Utövare som är medlemmar i Förenade Reikiförbundet har tystnadsplikt.