Startsida
Reiki
Coaching
Kundalini Yoga
Medicinsk Yoga
Yoga mot migrän
Sommaryoga
Yogaterapi
Yogisk massage
Schema o Priser

MedVind
Referenser
Hitta hit
Kontakt
Camilla Alsved
0705-105068
medvindyoga@gmail.com

Temakväll med Per Söder!

Temakväll med Per Söder anordnas 1-2 gånger per år
Nästa är ej planerad. Information om den förra hittar du i Temakväll
Vi får då chans att göra yoga tillsammas med och lyssna till Pers erfarenheter av sitt arbete med migrän. Vi lyssnar och diskuterar med hjälp av Pers egen erfarenhet och hans erfarenhet från kursutvärderingar och Ayurveda.
Temakvällen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som tidigare använt yoga mot huvudvärk.
Kostnad är 600 kr.


Om Medicinsk Yoga mot migrän

Migrän eller ständig spänningshuvudvärk är en väldigt vanlig sjukdom som drabbar cirka 15 procent av den vuxna befolkningen i västvärlden. En något större andel kvinnor än män drabbas. Orsaken kan variera mycket och därför finns det inte en behandling som passar alla. Yogan arbetar på att få energiflödet i kroppen att flöda och det är just det som gör att den passar för många som har migrän. En spänning är enligt yogan att energin har "fastnat" eller "stockat sig" och när avslappningen sedan sker kan värken kortsiktigt öka innan den sedan avtar. De yogaövningar som du får lära dig, strävar efter att du ska hålla flödet igång, bli mer medveten i förväg om när värken är på väg och därigenom kunna styra bort den. När värken är som värst är det ofta olämpligt att göra yoga, då är fysisk och mental avslappning bäst.

Kontinuerligt under året kan du lära dig yogapass mot migrän i MediYoga kurserna (även kallad Medicinsk yoga). Läs under schema så hittar du nästa start.